Uitzwaaien, reis en aankomst
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Mireille
30 September 2013 | Suriname, Paramaribo
Mireille werd op vrijdagavond verrast met een etentje door vrienden, terwijl ze dacht alleen met Koen te gaan... Niks vermoedend liep ze Koi binnen achter Koen aan en zaten daar haar vrienden al aan tafel... Als afsluiting van de avond gingen ze nog op stap. Op zondag heeft zij nog met haar ouders en Koen gegeten voor 'het laatste avondmaal'.
Ik begon op dinsdag met een afscheid bij de gidsen. Daar werden pepernoten getrakteerd, want ja, wij zijn pas terug als sinterklaas in het land is! Op zaterdag ben ik met mijn ouders en schoonbroer uiteten geweest en zondag werd met de vriendinnen afgesloten met een echte snoeperkestocht.
Vrijdag op het werk hadden we ook een waar afscheid! Vele collega's hebben ons veel plezier en succes gewenst en we werden de gang uitgezwaaid!
Toen was het op maandagmorgen dan echt zo ver... Om 6.15 reden we allebei apart aan vanuit huis richting Schiphol waar we elkaar om iets voor 8 troffen! Eerst een visum regelen om Suriname in te mogen! Daarna bagage droppen in een kattenluik. Omdat de rij hiervoor zooo lang was, hebben we besloten om daar meteen afscheid te nemen van familie en vriendje...
We mochten 23 kg meenemen en Mireille bleef daar ver onder volgens haarzelf... haha.. Ik had precies, maar dan ook precies 23 kg en Mireille kwam ook met 21,8 kg een heel eind...
Daarna tijd voor een bakje thee en cappuccino met een Hollandse banaan! Toen op ons gemakje richting de gate waar we na een tijdje wachten in de rij gingen staan voor de douane-check. Daar kwamen we er achter dat wij heel erg veel geluk hebben gehad dat we nu in Suriname zitten! Ons originele toestel was defect en er was een ander toestel ingezet waar minder mensen in konden, dus niet iedereen kon mee... Gelukkig waren wij al 30 uur ingecheckt, haha, en konden gewoon mee! Het duurde even voordat we (lees Marieke) voorbij de douane waren, want een rij was veeeeel langer dan de andere, en die 2 blondines gingen elk in een andere rij staan!
Met nog wat extra vertraging door een kapotte klep..?! gingen we rond 12.00 Nederlandse tijd de lucht in. Wij met onze mooie EZ-koffertjes het vliegtuig in, maar die passen eik gewoon nie in het luik, of ja, niet economisch, dus ze moesten er helemaal dwars in, met als gevolg dat de rest van de mensen hun spullen gewoon niet kwijt konden... ;)
Na een prima vlucht, waarbij we veel eten en drinken kregen, veel tv hebben gekeken, en veel kont-pijn kregen, landden we rond 16.00 lokale tijd in Paramaribo, of ja, een vliegveld dat midden in het bos lag.
Eenmaal uit het vliegtuig hadden we het meest zonnige weer wat je je maar kunt bedenken, NOT! Maar dat was niet heel erg want zo konden we rustig wennen! Na een erg lange douane-check konden we onze koffers halen die er toen ondertussen al waren... Op zoek naar Rajen, die ons van het vliegveld naar Paramaribo-stad zou brengen en ong. een klein uur zou duren... Nou zeg maar gerust, bijna 2 uur vol file, REGEN en ook onze ogen uitkijkend... Het begon al goed op vliegveld: de koffers... Na enig passen en meten paste het en stapten we in met de verrassing dat het stuur natuurlijk rechts zat, erg wennen moeten we zeggen!
In het donker, rond een uur of 7 kwamen we aan bij ons appartement en werden we welkom geheten door onze huisbaas Glenn! Hij heeft ons meteen meegenomen om SRD's te pinnen en snel wat eten en drinken te scoren om de eerste nacht te overleven ;)
Als afsluiter nog een sim-kaart gehaald om hier mee te kunnen bellen; vooral taxi's denken we zelf... En toen 'huiswaarts'! Daar vonden we ons eerste huisdier een gekko, maar een geluk: die eet de spinnen en muggen op!
Waarschijnlijk gaan we morgenavond nog een rondje Paramaribo doen met Glenn voor verdere uitleg! We zijn prima door hem ontvangen dus dat gaat wel goedkomen! Verder een hoop Nederlandse dingen hier te vinden, maar toch zo anders.... Glenn noemt het Nederland in de tropen!
Nu gaan we zo meteen maar eens de koffers uitpakken en slapen, want het is nu 2.15 voor onze beleving, terwijl het nu lokale tijd 21.15 is... Maar morgen weer een dag (en dan nog 45 ;) )
01 Oktober 2013 - 02:41
Judith Van Kuik:
Hoi Marieke en mireille,
Ik ga jullie zeker volgen gedurende jullie tijd in suriname!
Heerlijk om jullie verslag te lezen terwijl ik hier de kleine man eten zit te geven... ( 2:30u in de nacht)
Ik wens jullie geel succes en vooral heel veel plezier!!
Geniet ervan samen want voor je het weet staan we weer te werken in het EZ ;-)
Enjoy! Liefs Judith -
01 Oktober 2013 - 08:46
Bregje Van Gijzel:
Heel veel plezier in Suriname! Geniet ervan.
Leuk om zo te lezen hoe het jullie zal vergaan.
Xx Bregje -
01 Oktober 2013 - 09:20
Henrieke Maas:
Hallooo!
Leuk om jullie eerste verslag te lezen & wat.een geluk dat jullie mee mochten met deze vlucht!
Ik sta er van te kijken dat je koffer 23 kilo was, ook daar weer geluk mee ;) en dan nu ook nog eens in het tropische Nederland, dat gaat dus helemaal goed komen!
Nu zijn de rollen omgedraaid en ik kijk er alweer naar uit het volgende verslag te lezen! Dan hebben jullie de stad al wat meer verkend en vast en zeker ook wat zonnestralen meegepakt!
Geniet van jullie eerste vrije weekje :)
Heel veel liefs! -
01 Oktober 2013 - 12:39
Nancy De Backer:
Hey Dames,
Dat gaat helemaal goed komen met jullie dat lees ik wel.
Erg leuk om bij te kunnen houden wat jullie allemaal doen en gaan doen.
Ben nu al benieuwd naar jullie nieuwe verslag.
Geniet er van!
Groetjes Nancy -
01 Oktober 2013 - 15:03
Ad En Wilma Maas:
Heyyy Marieke en Mireille
Het was wel even schrikken voor ons toen we hoorden dat niet iedereen met de vlucht mee mocht. Maar gelukkig dat jullie wel mee mochten!!
Fijn om te horen dat jullie een goede vlucht gehad hebben en dat ze jullie mee op verkenning nemen in Paramaribo.
We hopen dat jullie een eerste goede nacht hebben gehad en wensen jullie een paar fijne dagen voordat jullie aan het werk gaan.
Hopelijk zien we jullie binnenkort op Skype!!!
Groetjes pap en mam Marieke xxx -
01 Oktober 2013 - 15:05
Rian Moors:
Hoi,
Zo sta ik in Eersel nog met je te kletsen en nu ben je alweer in Suriname.
Leuk dat jullie al zo snel een verslag hebben gemaakt. Nu eerst even wennen
aan alles en dan aan de slag. Geniet van alle indrukken die je op doet en
ik blijf jullie volgen via de berichten.
Groeten uit Steensel -
01 Oktober 2013 - 15:18
Miriam:
Joepie! Jullie zijn op plaats van bestemming!
Heel veel plezier en succes en ik ben benieuwd naar de komende verhalen!
X Miri -
01 Oktober 2013 - 18:37
Jeanne:
Hoi Mireille en Marieke,
Fijn dat jullie, na wat obstakels, toch goed zijn aangekomen.
Hopelijk hebben jullie na een erg lange dag, vol indrukken, toch goed geslapen.
Leuk stukje wat jullie hebben geschreven, zo kunnen we een beetje op de hoogte blijven van jullie wel en wee in Suriname.
Fijne tijd daar en geniet ervan!!
Groeten van mam en pap Mireille. -
01 Oktober 2013 - 23:50
Kim Zeegers:
Have fun ladies! -
02 Oktober 2013 - 10:38
Tante Petra:
nou fijn dat jullie goed aan gekomen zijn
geniet nog maar een paar dagen .
groetjes tante petra -
02 Oktober 2013 - 21:41
Inge Bierens:
Hey meiden!
Goed om te lezen dat jullie heelhuids zijn aangekomen in Suriname!
Leuk om via deze verslagjes op de hoogte te blijven van jullie avonturen!
Geniet van jullie belevenissen en tot het volgende verslag!
Groetjes Inge -
03 Oktober 2013 - 08:41
Kerstin:
Nou dames, geniet van jullie avontuur en ik hoop dat jullie veel blijven schrijven. Erg leuk om te lezen. Succss met werken straks. Gaat helemaal goed komen. X Kerstin
05 Oktober 2013 - 10:26
Nol Maas:
Hoi Marieke
Superleuk om jullie zo te volgen. Zo te lezen is het al een hele ervaring de eerste dagen,
Om alles te ontdekken. Om de cultuur te snuiven en zien hoe het er allemaal aan toe gaat.
Doe de groetjes aan Mireille ken ze ( nog ) niet. Maar vast zo'n top meid net als jij.
Groetjes peetoom Nol