Dag 1
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Mireille
02 Oktober 2013 | Suriname, Paramaribo
Na het ontbijt en een verfrissende douche zijn we voor het eerst op pad gegaan. Je loopt hier langs de weg, maar op sommige stukken heb je geen voetpad, maar loop je op het zand of in het gras! Stoepen kennen ze hier niet. Ze rijden hier ook aan de linkerkant van de weg dus we moeten nog goed opletten als we even een stukje over de weg moeten lopen of moeten oversteken. We zijn eerst richting het Onafhankelijkheidsplein gelopen en kwamen daarbij langs het werk van Glenn (op de dialyseafdeling van het AZP), de bank waar we kunnen pinnen en een mooie houten kerk!
Op het Onafhankelijkheidsplein hebben we wat foto's gemaakt. Vervolgens zijn we richting de Palmentuin gelopen. Toen we daar uit kwamen, stonden we bij Zus & Zo. Bij dat eettentje kun je fietsen huren, maar ook lekker eten en drinken. We hebben zitten genieten van zelfgemaakte appeltaart met een drankje! Ze vertelden ons dat er op donderdagavond een filmavond is en op vrijdagavond live muziek. Dus daar zullen we nog een kijkje gaan nemen.
We vervolgde onze wandeltocht door te gaan kijken bij zwembad Zin. Helaas kregen wij er niet super veel zin in, want het water was heeeel erg troebel. We besloten later nog op internet te kijken voor andere zwembaden!
Na het zwembad te hebben gezien gingen we richting de Waterkant. Hier loop je langs de Surinamerivier die er niet heel aantrekkelijk uitziet omdat hij helemaal bruin is wat komt door de modder uit de Amazone.
In het binnenland van Suriname zijn de rivieren schijnbaar kraakhelder.
We liepen steeds verder richting de centrale markt! Daar hebben we snel even een kijkje genomen, maar we kenden veel producten niet en voelde ons niet heel erg op ons gemak daar. Ook op straat nadat we uit de centrale markt kwamen was het super druk en waren wij de bezienswaardigheid! Snel wegwezen dus! We zijn richting huis gelopen en op de terugweg naar een Chinese supermarkt geweest, die zijn er hier honderden volgens mij... Helaas waren de boodschappen en onze tas inmiddels redelijk zwaar dus we waren blij toen we er waren! Even relaxen in en rond het huis! Momenteel hebben we maar 1 hangmat, maar Glenn gaat binnenkort een 2e ophangen! Dan hoeven we niet meer te vechten ;)
Daarna hebben we nog wat op internet zitten opzoeken, een mailtje gestuurd naar het ziekenhuis, etc. Donderdagmiddag hebben we een afspraak in het ziekenhuis! We kregen ondertussen huisdier nr. 2 op bezoek....
Later in de middag zijn we nog even naar de Albert Hein van Paramaribo geweest. Hier stond het vol met Nederlandse merkproducten! Ze hadden ook frikandellen en kroketten! De service hier was uitstekend bij de kassa, want ze zetten je spullen op de lopende band en pakken het voor je in. Dit keer hadden we geen drinken meegenomen, want daarvoor is de winkel best ver... Uiteindelijk waren de spullen nog redelijk zwaar, maar de terugweg leek al korter doordat we de weg wisten!
's avonds hebben we toch maar zelf gekookt (pasta) en daarna gingen we met Glenn op stap! Hij heeft ons de weg naar het ziekenhuis laten zien, een aantal leuke cafeetjes en restaurants en uiteindelijk hebben we een stukje langs de Waterkant gelopen en wat gedronken in een van zijn stamkroegen, Broki! Daar vertelde hij ons wat meer over zichzelf, het land en wat de mogelijkheden waren hier.
Na een drankje zijn we terug naar huis gegaan, want wij waren eigenlijk weer bekaf...
Nu hebben we weer een goede nacht achter de rug, het ontbijtje is binnen, de eerste afwas hebben we gedaan en gaan we zo bij een andere fietsverhuur kijken wat daar de prijzen en mogelijkheden zijn. Het plan is om vrijdag en/of zaterdag te gaan fietsen in Commewijne, dit is een district aan de andere kant van de Surinamerivier tegenover Paramaribo. Deze tochten worden aangeboden door touroperators, maar er is ook gemakkelijk zelf te doen. Overal worden fietsroutes aangeboden. Vandaag gaan we dat dus allemaal uitzoeken.
Fijne dag allemaal en jullie horen van ons!
02 Oktober 2013 - 15:45
Danielle Dikmans:
Hej meiden,
Wat hebben jullie het goed naar je zin!
En de eerste dag meteen op verkenning uit! Succes morgen met het fietsen wel links rijden.
Geniet ervan en ik kijk uit naar jullie volgend verhaal!
Liefs Danielle
02 Oktober 2013 - 16:54
Nicole:
ha marieke en mireille,
super leuk om jullie zo te kunnen volgen! jullie zijn al flink aan het inburgeren zo te lezen.
geniet ervan en ik blijf jullie volgen.
groetjes nicole -
02 Oktober 2013 - 18:13
A3 Maas:
hallo meiden weer een leuk verslag jullie doen het goed tot de volgende keer groetjes papaa -
02 Oktober 2013 - 19:16
Jeanne:
Hoi Marieke en Mireille,
Zo, jullie zijn goed bezig!!
Letten jullie wel een beetje op met wandelen en fietsen!!
Zijn jullie bang voor de hagedissen of went het al?
Ben benieuwd hoe het in het ziekenhuis is.
We horen het wel weer.
Veel groeten, mam en pap Mireille. -
02 Oktober 2013 - 22:39
Jet De Laat:
Hallo Dames
Bedankt voor het mooie verslag , en wat leuk dat jullie
samen al zo allles verkennnen en nu de fiets op ..
Ik denk dat jullie nog heel wat lachen samen ...
Geniet van alles wat er nog komt , het gaat jullie goed....
Groetjes uit Reusel -
04 Oktober 2013 - 19:42
Mieke Jansen:
Hoi Mireille enMarieke,
Goed om te horen dat jullie al een beetje de weg kennen en dat Glenn jullie begeleid.
Heel veel plezier nog daar, en je weet het, goed uitkijken!!!
Groetjes Mieke Wil en Lonneke