Derde week ok - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Mireille Broekhoven - WaarBenJij.nu Derde week ok - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Mireille Broekhoven - WaarBenJij.nu

Derde week ok

Door: Mireille

Blijf op de hoogte en volg Mireille

26 Oktober 2013 | Suriname, Paramaribo

Deze week was alweer de derde week. We raken er steeds meer ingeburgerd en worden ook gewoon ingezet. De eerste jaars leerlingen zijn deze week begonnen op ok, en dat betekent dus dat je met 2 á 3 gediplomeerden staat en dan nog een stuk of drie á vier leerlingen. Erg druk dus. Maar wij worden ook voor vol aangezien, en de leerlingen vragen net zoveel aan ons als aan de rest. Dat is natuurlijk super leuk, maar logistieke dingen weten wij ook nog niet zo goed te vertellen.
Afgelopen donderdag werd Marieke van de kamer gehaald om ergens anders te staan, omdat ze anders niet genoeg kwaliteit hadden. Dat is natuurlijk wel erg leuk!
Aankomende week is alweer de laatste week, wat erg jammer is. We raken ook steeds meer betrokken bij de collega's en hadden ons al willen uitnodigen voor de kinderverjaardag van de dochter. Jammer genoeg is dat pas als we weer terug zijn in NL.

Donderdag zijn we weer naar de Havana lounge geweest. Omdat er een salsa evenement in de stad was, was het er al goed druk. Deze keer heb ik wel wat leuke dansjes gemaakt, al begon ik met twee Brazilianen die het niet konden.... Maar gelukkig was de rest van de avond beter. Ook werden er vier shows gegeven, echt super om te zien wat die allemaal konden! Die vrouwen werden echt alle kanten op gegooid!
Zulke salsa shows had ik nog nooit in Nederland gezien, en daar heb ik er toch aardig veel gezien.

Vrijdag zijn we naar het reisbureau geweest en hebben we souvenirs geshopt. Geluncht bij Lekker, waar je heerlijke broodjes hebt.
Rond kwart over 12 's nachts ben ik met taxichauffeur Brain Marlon op gaan halen van het vliegveld. Was echt heel erg leuk om elkaar weer te zien! Nadat we terug waren zijn we nog even het nachtleven van Paramaribo ingedoken en hebben nog heerlijk gedanst in de Touche. Zometeen gaan we Marlon wegwijs maken en dan vanavond lekker eten. Morgen gaan we naar Brownsberg wat best een zware tocht schijnt te zijn, dus we maken het vanavond maar niet al te laat.

Voor de laatste twee weken dat we hier zijn en niet werken, hebben we dus gisteren twee tripjes geboekt: Anaula en Berg&Dal. We hebben het zo kunnen regelen dat ze ons van Anaula naar Berg&Dal brengen, anders is het twee x drie uur rijden, eerst naar Paramaribo en dan weer terug naar Berg & Dal. Dus prima geregeld, Anaula nature resort is een vierdaagse trip. Het is een resort met zwembad, en we gaan kennismaken met de Marron cultuur, naar de imposante Ferulassivallen, varen met een korjaal, leerzame jungletochten en op zoek naar waterkippen (kaaimannen). Dus al erg veel zin in.
Berg en Dal is een Eco en Cultural river resort waar je kan genieten van het tropisch regenwoud, alles kan en niets moet. Daar gaan we waarschijnlijk canopy doen (boomtopslingeren) en naar het Brokopondomeer. Maar dat kunnen we daar pas boeken dus dan weten we ook of het ook echt kan. We blijven daar 2 nachten dus zijn in totaal 6 dagen weg. Als we terug komen, zijn we nog 2 dagen in Paramaribo en dan gaan we echt weer naar huis.
Nu vind ik het wel echt opschieten, en ook wel jammer dat het ineens zo snel gaat. Ik ben echt wel gewend nu aan het leventje hier en het is jammer dat het straks weer over is en dat we dan naar het koude Nederland moeten. Als we het weer nou mee kunnen nemen, of iedereen hier naar toe kunnen halen.....!!

• 27 Oktober 2013 - 10:00

Anja En Jac:

Hoi Marieke en Mireille,
    Daar is het wel erg druk op de o.k. dat is in Nederland wel anders.
    Wat gaat het toch snel, ben je eenmaal gewend moet je alweer gaan.
    Maar jullie hebben nog een vrije week voor de boeg. Geniet er maar van.
    Groetjes Jac en Anja

• 27 Oktober 2013 - 15:15

Jeanne:

Hallo, Mireille, Marlon en Marieke,

Al weer de laatste week werken daar in de O.K.
    Ben je inderdaad een beetje ingeburgerd is het alweer bijna voorbij.
    Leuk dat jullie alweer een aantal tripjes hebben geboekt.
    Hoop dat Marlon zich deze week een beetje kan vermaken als jullie zijn werken, maar dat zal wel goedkomen.
    Geniet vooral nog maar even van het warme weer, want hier begint nu volop de herfst.
    Fijne week samen en we spreken elkaar van de week weer een keertje, Mireille.

Groeten, pap en mam Mireille xx

• 27 Oktober 2013 - 19:57

Koen:

Hallo meiden,

2 nachten weg en dus 6 dagen? Ikke nie snap.

x

• 27 Oktober 2013 - 21:36

Anja B:

Hoi Meiden

Leuk vooruitzicht hebben jullie!
    Dat wordt weer genieten!!
    Nog even niet denken aan ons kikkerlandje
    Nog heel veel plezier.

Groetjes Anja B